Belastingdienst-Serious-Gaming-Simulatie-300x113

Belastingdienst

De Belastingdienst zorgt voor geld in de schatkist en voor uitbetaling van toeslagen. We zien erop toe dat iedereen die belasting moet betalen zich aan de regels houdt. We willen een organisatie zijn die op een efficiënte manier zo veel mogelijk van de verschuldigde belasting int. We maken de tax gap zo klein mogelijk. Daarnaast beschermt de Belastingdienst (Douane en FIOD) de samenleving tegen fraude en risico’s van goederen zoals wapens, drugs, nepmedicijnen of verdovende middelen. De belangrijkste eisen die de Belastingdienst stelt aan het eigen gedrag komen samen in de drie basiswaarden van de organisatie: geloofwaardig, verantwoordelijk en zorgvuldig.

Serious gaming

Voor teambuilding en trainingsdoeleinden wordt bij de Belastingdienst gebruik gemaakt van de serious games van BitPress Educatie. Serious games, management games en simulaties verbinden de theorie met de praktijk in een vereenvoudigde weergave van de realiteit. In een praktische oefencontext kunnen de deelnemers risicoloos ervaren wat de gevolgen zijn van hun handelingen in bepaalde situaties. Bovendien zijn serious games 'fun-to-do' en bij uitstek geschikt voor toepassing bij events, open dagen, kennismakings- en introductie-activiteiten.

Meer weten over serious games?

Heeft u vragen over het toepassen van serious gaming in uw organisatie? Of heeft u zelf ideeën over het gezamenlijk ontwikkelen van een serious game? Neem dan contact met ons op via 020-7702265 of info@bitpress.nl.