JGZ-logo_400x200 event serious gaming change management games organistieverandering verandertraject verandermanagement bpr zot teambuilding

Serious gaming bij de JGZ. JGZ Zuid-Holland West adviseert en begeleidt bij het opgroeien en opvoeden van kinderen en jongeren en verleent preventieve medische zorg. We hebben alle kinderen in beeld: kinderen waar het goed mee gaat én kinderen waar (tijdelijk) zorgen over zijn. We staan naast het kind, de jongere en de ouder en gaan uit van hun eigen kracht. Onze medewerkers zetten zich in om kinderen en jongeren een gezonde en veilige basis te geven voor hun verdere leven.

Serious gaming bij de JGZ

JGZ Zuid-Holland West maakt een omslag naar meer eigen regie en professionele ruimte voor medewerkers in de teams. Deze beweging komt voort uit de besturingsfilosofie: de klant cen­traal, de professional de ruimte en de leiding faciliteert. Hiertoe zijn vier kaders vastgesteld, waarop alle zelf organiserende teams hun werkzaamheden afstemmen:

  1. Samenwerken en werkplezier
  2. Huishoudboekje & teamresultaten
  3. Kwaliteit van zorg
  4. Tevredenheid van de klant

Met serious games voor verandertrajecten brengt u uw vernieuwde waarden, missie, visie, doelstelling en strategie op een enthousiasmerende manier over. Serious gaming is een uitstekend middel voor toepassing bij verandertrajecten en beoogde leereffecten kunnen zowel kennistheoretisch als sociaal zijn.

Serious games voor verandertrajecten laten medewerkers of klanten op actieve en tevens risicoloze wijze de verandering (vooraf) zelf ervaren. Dit creëert betrokkenheid en acceptatie bij het veranderproces, zodat dit op een natuurlijker wijze wordt ervaren, geaccepteerd en geborgd in de organisatie.

Bij de inzet van serious games voor verandertrajecten is het van groot belang dat de game naadloos aansluit op uw organisatie, het verandertraject en de doelstelling. De deelnemers moeten zich goed kunnen herkennen in de serious game. En daarom passen wij deze aan op uw organisatie en veranderdoelstellingen.

Meer weten over serious gaming?

Heeft u vragen over het toepassen van serious gaming in uw organisatie, zoals bij de JGZ? Of heeft u zelf ideeën over het gezamenlijk ontwikkelen van een serious game?

Neemt u dan contact op met Joost Schouten van BitPress Educatie via +31 (0)20-7702265 of info@bizzgames.nl.

Achtergrond

Al meer dan 25 jaar zijn wij specialist in online serious gaming voor het voor het bedrijfsleven, onderwijs en de non-profit sector in Nederland en België. De serious games zijn direct inzetbaar op locatie, zoals bij de JGZ. Ze komen bovendien met documentatie, duidelijke instructie en prima begeleiding.

Serious gaming op KU LeuvenSerious gaming is flink in opmars en dat is niet verwonderlijk. De meest effectieve manier om iets te leren, is nu eenmaal door het te doen. En dit geldt zeker ook voor het opdoen van kennis, samenwerken en het bewerkstelligen van gedragsveranderingen.

De serious games bieden bovendien rijke, dynamische en interactieve omgevingen. Daarmee worden concrete uitdagingen, handelingen en leren met elkaar verbonden. Serious gaming, zoals ingezet bij de JGZ, is bovendien leuk, uitdagend en motiverend. En het competitieve karakter zorg voor grote betrokkenheid en een groot effect. Alle serious games zijn eenvoudig online toegankelijk en bovendien zeer gebruiksvriendelijk.