KdG-Serious-Gaming-Simulatie-300x105

Karel de Grote-Hogeschool

Met meer dan 12 000 studenten en 1 200 medewerkers is de Karel de Grote-Hogeschool de grootste hogeschool in Antwerpen. Bovendien neemt het aantal nieuwe studenten elk jaar toe. We bieden meer dan 100 studietrajecten aan in 13 campussen, van Juweelontwerp tot Vroedkunde en van Autotechnologie tot Financie- en Verzekeringswezen. Vooruitgang, innoveren en engagement voor een betere wereld, daar zetten we op in.

Serious gaming

In het onderwijsprogramma van de Karel de Grote-Hogeschool wordt gebruik gemaakt van de serious games van BitPress Educatie. Serious games, management games en simulaties verbinden de theorie met de praktijk in een vereenvoudigde weergave van de realiteit. In een praktische oefencontext kunnen de deelnemers risicoloos ervaren wat de gevolgen zijn van hun handelingen in bepaalde situaties. Bovendien zijn serious games 'fun-to-do' en bij uitstek geschikt voor toepassing bij events, open dagen, kennismakings- en introductie-activiteiten.

Meer weten over serious games?

Heeft u vragen over het toepassen van serious gaming in uw organisatie? Of heeft u zelf ideeën over het gezamenlijk ontwikkelen van een serious game? Neem dan contact op met Joost Schouten: 020-7702265 of j.schouten@bitpress.nl.