Serious gaming op KU Leuven 300x107Serious gaming op KU Leuven. De KU Leuven is een onderzoeks- en onderwijsinstelling met internationale uitstraling. Alle opleidingen aan de universiteit zijn gebaseerd op het innovatieve onderzoek van haar wetenschappers en professoren.

De KU Leuven heeft 14 campussen, verdeeld over 10 steden in Vlaanderen. Aan de KU Leuven gebeurt onderwijs en onderzoek in vrijwel alle disciplines. Het onderwijs is georganiseerd door 15 faculteiten. Het onderzoek gebeurt in departementen en onderzoeksgroepen. Faculteiten en departementen zijn georganiseerd in 3 groepen:

  1. Humane Wetenschappen
  2. Wetenschap & Technologie
  3. Biomedische Wetenschappen

Serious gaming op KU Leuven

Ook KU Leuven maakt gebruik van serious gaming in het onderwijsprogramma. Serious games en simulaties verbinden de theorie met de praktijk in een vereenvoudigde weergave van de realiteit. In een praktische oefencontext kunnen de deelnemers risicoloos ervaren wat de gevolgen zijn van hun handelingen in bepaalde situaties. Bovendien is serious gaming 'fun-to-do' en bij uitstek geschikt voor toepassing bij events, open dagen, kennismakings- en introductie-activiteiten.

Meer weten over serious gaming?

Heeft u vragen over het toepassen van serious gaming in uw organisatie, zoals bij KU Leuven? Of heeft u zelf ideeën over het gezamenlijk ontwikkelen van een serious game?

Neemt u dan contact op met Joost Schouten van BitPress Educatie via +31 (0)20-7702265 of j.schouten@bitpress.nl.

Achtergrond

Al meer dan 25 jaar zijn wij specialist in online serious gaming voor het hoger en middelbaar onderwijs in Nederland en België. De serious games op KU Leuven zijn direct inzetbaar als leermiddel in het onderwijs. Ze komen bovendien met documentatie, duidelijke instructievideo's, prima begeleiding en een gratis helpdesk en testaccount.

Serious gaming op KU LeuvenSerious gaming is flink in opmars en dat is niet verwonderlijk. De meest effectieve manier om iets te leren, is nu eenmaal door het te doen. En dit geldt zeker ook voor het opdoen van kennis, samenwerken en het bewerkstelligen van gedragsveranderingen.

De serious games die ingezet worden op KU Leuven bieden bovendien rijke, dynamische en interactieve omgevingen. Daarmee worden concrete uitdagingen, handelingen en leren met elkaar verbonden. Serious gaming maken leren bovendien leuk, uitdagend en motiverend. En het competitieve karakter zorg voor grote betrokkenheid en een hoog leereffect.

Alle serious games op KU Leuven zijn eenvoudig online toegankelijk en bovendien zeer gebruiksvriendelijk. De bijbehorende documentatie, instructievideo's en gratis toegang tot de helpdesk voor zowel docenten als studenten ondersteunen daarbij het gebruik.