Gamification tijdens JGZ Event

Gamification tijdens JGZ Event

Op 11 oktober vond in het ADO Den Haag stadion het JGZ Event plaats met 186 medewerkers verdeeld over 13 teams van JGZ Zuid-Holland West.

Achtergrond JGZ Event

JGZ Zuid-Holland West maakt een omslag naar meer eigen regie en professionele ruimte voor medewerkers in de teams. Deze beweging komt voort uit de besturingsfilosofie: de klant cen­traal, de professional de ruimte en de leiding faciliteert. Hiertoe zijn vier kaders vastgesteld, waarop alle zelf organiserende teams hun werkzaamheden afstemmen:

  1. Samenwerken en werkplezier
  2. Huishoudboekje & teamresultaten
  3. Kwaliteit van zorg
  4. Tevredenheid van de klant

Uitdaging JGZ Event

JGZ event serious gaming change management games organisatieverandering verandertraject verandermanagement bpr zot teambuilding 1Directeur-bestuurder Ron Boumans verwelkomde de deelnemers aan de online game met een videoboodschap op de openingspagina. De teams streden binnen de  game, om te laten zien hoe goed zij als zelf organiserend team zijn. In de game testten zij hun ervaring, inzicht, slagvaardigheid en kennis, waarbij de beroepsomgeving de context vormde. De vier bovengenoemde kaders waren ook in de online game omgeving de score-indicatoren (Kritische Prestatie Indicatoren oftewel KPI’s). Elke reactie, keuze of uitwerking op de gepresenteerde uitdagingen leverden dus meer of minder punten op voor deze KPI’s.

Naast multiple choice vragen ronden de teams binnen een bepaalde tijdslimiet ook snelle kennistoetsen (vragenlijsten) af. Tevens vinden er opiniepeilingen plaats over specifieke onderwerpen, waarmee creatieve ideeën vanuit de organisatie worden gedeeld.

JGZ event serious gaming change management games organisatieverandering verandertraject verandermanagement bpr zot teambuilding 8

Dit kan gaan over onderwerpen, zoals innovatie in de communicatie of de voorkeur voor het plannen van groepsvaccinaties. Ook zijn er open opdrachten over bijvoorbeeld taakherschikking binnen de teams en werkdruk. Hiervoor worden tussendoor teamleden weggekaapt om “jurydienst” te doen.

Elk kwartier vond een verwerking van de antwoorden plaats en werd ook de ranking bijgewerkt, daarbij wordt tevens online feedback gegeven op de gekozen antwoorden middels updates.

Bekijk hier de sfeerimpressie van het JGZ Event op YouTube:

Meer informatie over Gamification in de Zorg?

Wij leveren ook graag een bijdrage aan de succesvolle inzet van gamification voor uw eigen event. Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een presentatie, bel dan met BitPress Educatie op +31 (0)20-7702265.

Reacties gesloten.