GM International met Canvas model

GM International produceert en verkoopt smartphones op een internationaal speelveld. De markt wordt gekenmerkt door continue innovatie, een korte terugverdientijd, hoge klantwensen en veel concurrentie. Het Canvas model ondersteunt daarbij de strategische keuze voor de producten, hun afzetmarkten in Europa, Noord-Amerika en Azië en de onderdelenleveranciers.

Het managementteam van GMI durft te ondernemen en bouwt nieuwe markten op vanuit budget segmenten naar high-end. GMI werkt aan onderscheidend vermogen en rendement via een duidelijke klantsegmentering en productpositionering. Hiertoe wordt een strategisch pad uitgestippeld op een internationaal speelveld.

Voor de studententeams is het Canvas business model een goed framework om alles met elkaar in verband te brengen, in goede banen te leiden en te houden. Alle relevante (bedrijfs)informatie ten aanzien van de stakeholders komt in de 9 bouwstenen van het model terecht. De essentiële ontwikkelingen in de interne en externe omgeving worden gaandeweg verwerkt in het canvas zodat het een actueel strategisch sturingsinstrument is en blijft. De visuele aanpak van het canvas model maakt het tevens erg geschikt voor teamwork.