Toepassingen serious games

Verandertrajecten is één van de toepassingen van serious games. Met serious games voor verandertrajecten brengt u uw vernieuwde waarden, missie, visie, doelstelling en strategie op een enthousiasmerende manier over. Serious gaming is een uitstekend middel voor toepassing bij verandertrajecten en beoogde leereffecten kunnen zowel kennistheoretisch als sociaal zijn. Zoals bij:Toepassingen serious games voor verandertrajecten

  • introductie van veranderingen (nieuwe cultuur, aanpak, processen)
  • vergroten van eigenaarschap
  • teambuilding
  • creëren van betrokkenheid
  • borgen van verandering

Serious games voor verandertrajecten

Serious games voor verandertrajecten laten medewerkers of klanten op actieve en tevens risicoloze wijze de verandering (vooraf) zelf ervaren. Dit creëert betrokkenheid en acceptatie bij het veranderproces, zodat dit op een natuurlijker wijze wordt ervaren, geaccepteerd en geborgd in de organisatie. Bij de inzet van serious games voor verandertrajecten is het van groot belang dat de game naadloos aansluit op uw organisatie, het verandertraject en de doelstelling. De deelnemers moeten zich goed kunnen herkennen in de serious game. En daarom passen wij deze aan op uw organisatie en veranderdoelstellingen.

BitPress Gamification is toonaangevend uitgever van online serious games en simulaties voor training en educatie toepassingen. De serious games zijn direct inzetbaar bij onderwijs, bedrijfsleven en overheid en komen inclusief documentatie, duidelijke instructievideo's, testaccounts en gratis helpdesk.

Serious games zijn uitstekend inzetbaar voor rekrutering en werving en selectie doeleinden. Denkt u hierbij niet alleen aan serious games die voor selectiedoeleinden in uw organisatie worden ingezet, maar ook aan de mogelijkheden van een landelijke competitie met een finaledag op uw locatie voor het werven van de meest geschikte potentiële medewerkers.

Serious games worden tevens ingezet bij de toepassing van relatiemarketing en open dagen, kennismakingsdagen en introductie activiteiten.

Serious games zijn bij uitstek geschikt voor toepassing bij events, symposia, open dagen, kennismakingsdagen en introductie-activiteiten. De toepassing van een serious game bij een event op locatie kan geheel worden begeleid door de ervaren trainers van BitPress Educatie. Maar een serious game kan ook geheel zelfstandig worden ingezet door de klant na een train-de-trainer workshop. Trainers, coaches of veranderingsdeskundigen ontvangen hiervoor een uitgebreide training alvorens zij aan de slag gaan.

Meer weten over de toepassingsmogelijkheden?

Heeft u vragen over het toepassen van serious gaming in uw organisatie? Of wilt u een serious game die speciaal voor uw organisatie wordt ontwikkeld? Neemt u dan contact met ons op via +31 (0)20-7702265 of info@bitpress.nl.